yogablog

Traumaverwerking door Yoga: Een Gids van David Emerson en Elizabeth Hopper

video: wat is trauma sensitive yoga

Traumaverwerking door Yoga: Een Gids van David Emerson en Elizabeth Hopper – ontdek hoe yoga kan helpen bij het verwerken van trauma en herstel van binnenuit.

Trauma kan diepgaande gevolgen hebben voor zowel lichaam als geest. In hun boek Traumaverwerking door Yoga bieden David Emerson en Elizabeth Hopper een baanbrekende benadering van traumaheling door middel van yoga. Dit boek is een onmisbare bron voor iedereen die geïnteresseerd is in het gebruik van yoga als hulpmiddel bij traumaverwerking.

Wat Maakt Traumaverwerking door Yoga Bijzonder?

Heb je je ooit afgevraagd hoe yoga kan helpen bij het verwerken van trauma? Traumaverwerking door Yoga biedt een uitgebreide gids over hoe trauma-geïnformeerde yoga kan bijdragen aan herstel. David Emerson en Elizabeth Hopper laten zien hoe specifieke yogahoudingen en ademhalingstechnieken kunnen helpen om het lichaam te kalmeren, spanningen los te laten en een gevoel van veiligheid te herstellen.

Het Belang van Traumaverwerking door Yoga

Dit boek is belangrijk omdat het een brug slaat tussen traditionele therapieën en lichaamsgerichte behandelingen. Trauma wordt niet alleen mentaal maar ook fysiek in het lichaam opgeslagen, en yoga biedt een unieke manier om deze opgeslagen spanning en stress aan te pakken. Door het lichaam te betrekken bij het helingsproces, kunnen trauma-overlevenden een diepere verbinding met zichzelf en hun omgeving vinden.

lees ook: De Kunst van Loslaten: Hoe en Waarom?

Praktische Tips uit Traumaverwerking door Yoga

Hier zijn enkele praktische tips die je kunt toepassen vanuit het boek Traumaverwerking door Yoga: begin met zachte en toegankelijke houdingen die je helpen om een gevoel van veiligheid en controle over je lichaam te krijgen. Ademhalingstechnieken zoals diepe buikademhaling kunnen je helpen om het zenuwstelsel te kalmeren en spanningen los te laten. Creëer een veilige en rustige oefenomgeving waar je je comfortabel en ondersteund voelt. Luister altijd naar je lichaam en forceer niets; respecteer je grenzen en werk binnen je comfortzone. Regelmatige beoefening van trauma-geïnformeerde yoga kan helpen om de veerkracht van je lichaam en geest te vergroten.

Conclusie

Traumaverwerking door Yoga door David Emerson en Elizabeth Hopper is een waardevolle gids voor iedereen die op zoek is naar een holistische benadering van traumaheling. Het boek biedt een schat aan informatie en technieken die kunnen helpen om zowel fysieke als mentale spanningen los te laten en een dieper gevoel van welzijn te bereiken.

Extra’s

Voor meer informatie over David Emerson en Elizabeth Hopper en hun werk. voor dagelijkse inspiratie en updates over hun programma’s en workshops.

Video: What is Trauma Sensitive Yoga (TCTSY)? Explained by its co-founders, Jenn Turner and Dave Emerson 

Lees ook dit Artikel: https://www.nepsy.com/articles/leading-stories/trauma-therapy-puts-yoga-into-practice/

Lees ook dit Artikel: https://www.yogaonline.nl/blog/trauma-sensitive-yoga/

Team Yogablog.nl

geef reactie

Volg ons

Wees niet verlegen, volg ons, neem contact met ons op. We ontmoeten graag interessante mensen en maken graag nieuwe vrienden.