Voor beginnende yogi’s zijn blokken een waardevol hulpmiddel, vooral als de flexibiliteit nog niet helemaal optimaal is. Met blokken kun je bijvoorbeeld de lengte van je armen verlengen, waardoor je onnodige spanning in je spieren voorkomt, overbelasting voorkomt en je ademhaling verbetert, wat essentieel is voor kracht in je houdingen. Als je verder gevorderd bent in yoga, kun je blokken gebruiken voor uitdagendere armhoudingen of als ondersteuning als je kernspieren nog versterkt moeten worden.
Het mooie van blokken is dat ze in drie verschillende hoogtes beschikbaar zijn, zodat je de hoogte kunt aanpassen aan jouw behoeften.
Het vasthouden aan negatieve emoties en gedachten kan een groot effect hebben op je lichamelijke en geestelijke gezondheid. Enkele gevolgen zijn:
Driehoek – Trikonasana
- Plaats het blok naast je voet op de voor jou juiste hoogte.
Duif – Eka Pada Rajakapotasana
- Plaats het blok net onder je bil om overbelasting van de beenspieren te voorkomen.
Brug – Setu Bandhasana
- Activeer de binnenkant van je dijen door de blokken te gebruiken, wat helpt om je knieën in de juiste positie te houden en je bekken te liften.
Vlinderhouding – Baddha Konasana
- Plaats de blokken onder je benen in de juiste positie, zodat het gewicht van je benen niet te veel druk uitoefent op je dijen.
Zoals je op de foto’s kunt zien is het blok een uitstekend hulpmiddel bij het doen van houdingen in de yoga en ik hoop dat je het nu zelf ook gaat proberen. Wij hebben er een mooie les voor gemaakt en zullen in de komende tijd nog meer lessen met blokken gaan maken. In de yogales ‘Yoga met Blokken‘ doen we een aantal houdingen met blokken.
Geef je reacties hieronder en deel je ervaring met ons over ‘Yoga met blokken’
geef reactie