yogablog

Het Goedgeleefde Leven: De Geheimen van een 103-jarige Arts voor Gezondheid en Geluk

Het Goedgeleefde Leven: De Geheimen van een 103-jarige Arts voor Gezondheid en Geluk yogablog

Onlangs had ik het genoegen om “Het goedgeleefde leven” van Gladys McGary te lezen. McGary, een 103-jarige arts, deelt in dit inspirerende boek zes geheimen voor een gezond en gelukkig leven.

Haar inzichten, die voortkomen uit meer dan een eeuw aan levenswijsheid, zijn zowel eenvoudig als diepgaand. Het Goedgeleefde Leven: De Geheimen van een 103-jarige Arts voor Gezondheid en Geluk. Maar wat kunnen we leren van iemand die meer dan een eeuw aan levenswijsheid heeft verzameld? Laten we alvast een tipje van de sluier oplichten.

Het Belang van Gezondheid en Geluk

Maar laten we ons eerst de vraag stellen waarom gezondheid en geluk eigenlijk zo belangrijk zijn? Gezondheid vormt de fundering van ons bestaan en heeft een grote invloed op hoe we ons dagelijks voelen en functioneren. Geluk, daarentegen, geeft ons leven betekenis en voldoening. Samen zijn ze de hoekstenen van een goedgeleefd leven. Door de inzichten van Gladys McGary te volgen, kunnen we ons leven verrijken en de kwaliteit van onze jaren verbeteren, ongeacht onze leeftijd.

bron: instagram.com/begladmd

Praktische Tips uit “Het Goedgeleefde Leven”

Hieronder deel ik de 6 tips die McGary aanstipt in haar boek.

Tip 1. Levenslang Leren 

Levenslang leren houdt je geest scherp en draagt bij aan persoonlijke groei en voldoening. Of het nu gaat om een nieuwe taal, een online cursus, of een hobby zoals schilderen, jezelf blijven uitdagen is essentieel voor mentale en emotionele gezondheid.

Tip 2. Positieve Relaties 

Positieve relaties vormen de kern van ons emotioneel welzijn en verbeteren onze fysieke gezondheid. Sterke banden met familie en vrienden en openstaan voor nieuwe connecties geven ons een gevoel van verbondenheid en steun, wat cruciaal is voor geluk.

Tip 3. Betekenisvolle Bezigheden

Het nastreven van doelen en passies die diepe persoonlijke betekenis hebben, verrijkt ons leven en geeft ons een gevoel van doelgerichtheid. Betekenisvolle bezigheden zoals vrijwilligerswerk of creatieve passies zorgen voor voldoening en motivatie.

Het Goedgeleefde Leven: De Geheimen van een 103-jarige Arts voor Gezondheid en Geluk yogablog www.instagram.com/begladmd
bron: instagram @begladmd

Tip 4. Gezonde Leefstijl 

Een gezonde leefstijl, met een gebalanceerd dieet, regelmatige lichaamsbeweging en voldoende rust, is cruciaal voor een lang en gelukkig leven. Kleine, consistente veranderingen in je dagelijkse routine kunnen je fysieke, mentale en emotionele gezondheid verbeteren.

Tip 5. Veerkracht 

Veerkracht is het vermogen om met uitdagingen en tegenslagen om te gaan en deze als kansen voor groei te zien. Mindfulness en meditatie kunnen helpen om je veerkracht te vergroten en stress te verminderen, waardoor je sterker en meer gefocust wordt.

Tip 6. Geestelijke Gezondheid 

Geestelijke gezondheid is net zo belangrijk als fysieke gezondheid. Reflectie, het lezen van inspirerende boeken, of mediteren kan innerlijke rust en voldoening bieden. Regelmatig tijd nemen om te ontspannen en te reflecteren is essentieel voor een diepere vrede en tevredenheid.

Mijn Conclusie

In het dit boek vind je zowel eenvoudig als diepgaande tips. Door deze inzichten toe te passen, kunnen we onze levenskwaliteit verbeteren en een langer, vervuld leven leiden. McGary’s benadering benadrukt het belang van een holistische visie op gezondheid, waar lichamelijk, emotioneel en spiritueel welzijn hand in hand gaan.

Afsluiting

Of je nu jong bent of al wat ouder, de lessen uit “Het goedgeleefde leven” kunnen je helpen om een gezonder en gelukkiger leven te leiden. Neem de tijd om deze tips in je eigen leven te integreren en ervaar zelf de positieve veranderingen. Zoals McGary zelf heeft bewezen, is het nooit te laat om te beginnen aan je reis naar een goedgeleefd leven.

Extra’s

Voor degenen die verder willen gaan, biedt “Het goedgeleefde leven” niet alleen inspiratie maar ook praktische oefeningen en reflectievragen om je op weg te helpen. Overweeg om het boek aan te schaffen en ontdek hoe je deze tijdloze wijsheden kunt omzetten in dagelijkse gewoonten.

Meer info over Gladys McGary is te vinden op haar website.

reactie

Volg ons

Wees niet verlegen, volg ons, neem contact met ons op. We ontmoeten graag interessante mensen en maken graag nieuwe vrienden.